Sjöberga Islandshästgård [Turridning Linköping Stuga Rum Ridweekend Islandshäst Ridning Semester Boende med häst]. Välkomna!
Mobile webpage version

Nyheter på Sjöberga 2009

Prenumerera på våra nyheter genom RSS, klicka här:
2009-12-21
Julens Boende Med Häst har startat!
Idag anlände jullovets första Boende Med Häst kunder i den intensiva kylan. Idag bjuder vädret på MINUS 15 grader och vindstilla - det blir ganska korta ritter innan tårna fryser till! Vi hoppas på något mildare värde de kommande dagarna!
2009-12-19
Snö och iskallt!Nu har iskylan och snöstormarna kommit. Vattnet är fruset och det är ganska tungjobbat på Sjöberga för tillfället. Men hästarna trivs nu när leran gett med sig - och äter gott om gräs för att hålla värmen.
2009-12-12
Begravning av Rangut
Här på Sjöberga var det begravning idag. I tisdags dog vår bäste råttjägare Rangut. Han hade lagt sig för sin sista vila precis framför stalldörren och tagit sina sista andetag, krupit ihop och såg riktigt fridfull ut. Vi vet inte riktigt varför han dog, han var inte lastgammal (dryga 6 år). Vi får hoppas att det inte var någon smittsam sjukdom.

Barnen tog farväl genom att göra en riktigt fin begravningsskylt, lägga jord över honom och bygga en stenmur kring hans grav. Vi tände en marschall och det blev en ganska fin stund. Mest grät nog husse....
2009-12-12
Full fart i turen!
Idag har vi haft utbytesstudenter från Linköpings universitet på besök på ridning, korvgrillning, pepparkaka och julmust/glögg. Det var ett glatt gäng från Tyskland, Frankrike, Spanien och Sverige som gav sig ut på ritt på glada och pigga hästar - så här års är det ganska lugnt med antalet turer annars.

Halvkallt - men ändå riktigt fint väder. Alla verkade nöjda och glada och pratade redan om nästa gång vid hemfärden. Vi och hästarna önskar er alla välkomna tillbaka!
2009-12-05
Ridweekend - Mera ridning
I helgen har vi haft ett par på besök för en ridweekend med mycket ridning. Tyvärr var vädret inte på lördagen det allra bästa, men vi hade ändå bra tur - det regnade minimalt just under ridtiden och sedan kom det värre med vatten från himlen.

På kvällen blev det dags för badtunnan och det var varmt och skönt i det avkylande regnet och mörkret.
2009-11-29
Turridning i solsken!


Äntligen en dag utan regn och med moln. Solen sken hela tiden under tretimmarsritten. Milt, behagligt och vindstilla i luften. Tänk om det kunde vara mer såhär under höstarna! Alvar, Vinur och Strakur njöt lika mycket som vi av turen.
2009-11-17
Litlamin har kommit!
Litlamin har kommit till Sjöberga efter en lång färd från Skåne.
2009-10-31
Uthyrd Boende med häst.
Tindra har, tillsammans med Vinur, varit uthyrd till familjen i Lilla Sjöberga under hela höstlovet.Det har gått mycket bra.Allt har flytit på precis som det är tänkt.
2009-10-31
Fullbokat höstlov!
Vi har åter igen haft ett fullbokat höstlov på Sjöberga. Boende med häst i Lilla Sjöberga, miniridweekend med vedeldad badtunna, samt flera både kortare och längre uteritter. Efter två veckors semester var hästarna åter igen pigga, glada och arbetssugna. Trots ett intensivt schema har hästarna jobbat på med glimten i ögat... Nu får de ett par dagars vila igen så att de hinner ladda upp batterierna till nästa helg!
2009-10-15
Älgjakten har startat!
Älgjakten har startat och pågår som mest intensivt ute i skogarna just nu. Därför har vi inga turer under den närmaste veckan. Vi kör igång igen till höstlovet!
2009-10-15
Aska och Tata har kommit hem!
Aska och Tata har kommit hem till Sjöberga från Hvidagårdens sommarsemester. De två verkar ha blivit väldigt kompisar under sommaren.
2009-10-07
Ridweekend paket 2
I helgen har vi haft 6 personer på ridweekend, paket 2 med halvdagsturen. Badtunna, ridning och mat för hela slanten! Under helgen har vi därför inte haft några andra turer alls, utan gänget i stugan fick gården för sig själva.
2009-09-27
Härliga turer i höstsolen
Hela helgen har fyllts av långa turer i höstblåsten och på lördagen var det ganska mulet, men på söndagen kom solen i mängd!Halvdagstur med fikapaus vid Ekenäs
2009-09-06
Tvärfullt!
I helgen har vi haft helt fullbokat och alla på gården har arbetat för högvarv, både hästar och människor. Turerna har avlöst varandra och det har varit fullt i samtliga boenden.

Som tur var hade vi ett trevligt väder - nästan hela tiden - utom när vi hade dukat upp ute för ridweekendavslutningen! Precis när det var färdigdukat och färdigridet kom ösregnet!
2009-08-24
Nya hästar på gården!
I lördags anlände två nya hästar till gården efter en lång resa från Österlen. Det är Lyfting och hennes föl Ljúfa som kommit till oss. Lyfting längst till höger och hennes lilla Ljúfa längst till höger. Egna hemsidor kommer snart till båda!
2009-07-25
Motorsport på Sjöberga!Det finns andra roliga aktiviteter än ridning att ägna sig åt också!
2009-07-23
Kvällsritt i sommarsolen


2009-07-21
Birta duktig som ledare på tur!2009-07-20
Besök hos hästarna på HvidagårdenVi var på besök hos hästarna på Hvidagården. De verkade trivas riktigt bra i sina respektive flockar men kom gärna fram och hälsade glatt.
2009-07-15
Sommaren rullar på
Fullt i våra boenden (stuga, rum och husvagn) med gäster. Det rullar på och hästarna gör verkligen ett fenomenalt arbete, varje dag - varje vecka. Idag har vi haft badgäster i tunnan också - såg trevligt ut med bad i värmen.
2009-07-09
Husvagnsboendet på Karlsholm har satt i full gång
Första gästerna anlände i måndags till de nybyggda dusch, hage och sadelkammare på husvagnen i Karlsholm. Både Boende Med Häst och Ridweekends fungerar utmärkt med detta boende.
2009-06-22
Sommararbetare Josefin
Idag började vår sommararbetare Josefin årets säsong. Ni som kommer under högsäsong kommer att säkert att träffa henne en hel del och få mycket hjälp.
2009-06-22
Fullt hus på Sjöberga!
Nu är det fullt på gården i Boende Med Häst. Stugan, rummet och husvagnsplatsen är alla fyllda med ridgäster som hyr hästar för egen ridning.
2009-06-09
Ridweekend och Boende Med Häst
I helgen har det varit full rulle med både ridweekend och Boende Med Häst - samtliga hästar har varit upptagna och eftersom Hrekkur blev halt under lördagsturen (men nu verkar det bättre!), blev det tufft att ordna all ridning.
Tyvärr blev vi tvungna att avboka en plats på eftermiddagsturen på lördag.
Perfekt ridväder hela helgen, inte för varmt och inte för kallt och helt utan regn!
2009-06-02
Boende Med Häst-sommaren smygstartade i helgen!
I torsdags anlände en familj till Lilla Sjöberga, där både de äldsta barnen och föräldrarna var ridkunniga. Tillsammans med Alvar, Strakur, Ulfur och Vinur hade de en härlig vistelse med mycket ridning och hästumgänge. Och tyckte att det var ledsamt att åka ifrån sina hästar när det var dags för avresa.

Eftersom stugan är så rymlig tog de med sig mormor och morfar för att ha barnvakt till den yngste.
2009-05-31
Miniridweekend, barnkalas, Boende Med Häst och turer
Helt enkelt fullt ös i härligt väder hela helgen. Hästarna har arbetat mycket och varit arbetsglada, men det var skönt för dem att ta lite paus i början av veckan efter helgen.

Vi har dessutom fått god hjälp i helgen av vår grannbonde att göra iordning stängsel i hagarna som varit i dåligt skick. Det går ganska mycket fortare att driva ned stolp med lastmaskin än med spett och slägga! Nu är det nyrenoverat i de flesta hagar.
2009-05-17
Röskva och Vordis till hingst!


Igår åkte Röskva och Vordis till Hyreygur (till vänster) på Hvidagården på betäckning. Det tog inte lång stund innan högbrunstiga Röskva blev betäckt!
2009-05-16
Valackerna på hemmabetet

2009-05-10
Barnkalas på Sjöberga i härligt väder!


2009-05-10
Fullt ös
Hela helgen har varit mycket sol, en del regn och mycket blåst. Framförallt har det varit full aktivitet på gården. I fredags var det fullt hus med Returpack på besök för ett företagsarrangemang, grillen, hästarna, luftgeväret och fyrhjulingen gick varma hela eftermiddagen.

På lördagen var det sedan dags för turer och efteråt skjuts av Vaengis till unghingstbetet. Söndagen var det helt fullt hus igen med ett barnkalas med mängder av glada tjejer, som red, åkte fyrhjuling och åt korv med bröd. Fint väder och faktiskt avtog blåsten under aktiviteterna.

Nu får hästarna vila sig några dagar. Och vi tvåbenta med.
2009-05-10
Betessläpp för stona
Efter att Vaengis blev skickad på hingstbete så släpptes stona på bete. Aska och Birta var de som var mest exalterade och stegrade sig, bockade och hade krumsprång för sig. De andra koncentrerade sig mest på att äta gräs...
2009-05-03
Ridning i helgen!
I helgen har det varit full rulle med arbetsglada hästar och MYCKET ridning. Halvdagstur, tretimmarstur och flera mindre aktiviteter har samsats och under måndagen har hästarna fått välbehövlig helvila.
2009-04-26
Ridweekend och Rid- och badpaket
I helgen var det återigen dags för ridweekend, vi har haft mycket fint väder hela helgen. Hästarna har varit pigga och arbetssugna. Under lördag eftermiddag fick vi även besök av ett större gäng för ridning och bad i vedeldad tunna.
2009-04-26
Morgonsolande hästarHär har hästarna en skön solstund i morgonsolen innan arbetet börjar!
2009-04-19
Härlig ridweekend i solen!


Ridweekend med Mera Ridning i fullt solsken både lördag och söndag. Halvdagsturen med fikapaus vid slottet var en höjdare, nästan första riktigt sköna dagen att sitta ute med baguetter och kaffe, medan hästarna betade på färskt gräs i backen!
2009-03-29
Miniridweekend för herrklubb
I helgen har vi haft en herrklubb på besök på miniridweekend.De har bott och haft det bra i Lilla Sjöberga och gett sig ut på två lugna ritter. Ingen av deltagarna hade någon tidigare ridvana, så det var nya erfarenheter för hela slanten.
Alvar var som vanligt lite busig och tog ett gigantiskt skutt över dikena, av glädje över att komma ut i skogen.
2009-03-15
Fullt ös!
I helgen har det varit två turer med bra tempo för hästarna. Lagom lång för konditionsnivån som gäller, runt 2h per stycket. Flera av hästarna var rejält slut efter söndagens ritt och ska få välbehövlig vila i några dagar.
2009-02-19
Sportlovsveckan
En ganska lugn sportlovsvecka, men ändå gott om besökare. Ett antal kortare turer, badtunnebad och hästlekis. Nästa vecka, under Stockholmssportlovet, är stugan uthyrd hela veckan i Boende Med Häst. Lite bilder (se nedan) har vi lyckats fånga under veckan.
Vængskjóni och Koltinna ligger och myser. Ute på ritt - hästlekis. Pólvindur står i vintersolen.
2009-01-12
Vinterkort i sista stund!
Här är lite kort som vi hann ta innan värmen kom och gjorde allt lerigt...
Herdis och Tindra på träning. Uffe och Sillen trivs i kylan (-20 grader).


Alvar ute på ritt.
2009-01-04
Kall start på nya året!

Kort uteritt på lördagen och sedan en lektion i ridbanan i lagom väder, minus 3 grader och solsken. Sedan kom kylan mot kvällen, och på natten mot söndagen räknade vi in runt 20 minusgrader. Hästarna hade rimfrost i pälsen på morgonen och vattnet i stallet hade frusit.


Nyheter från 2024
Nyheter från 2023
Nyheter från 2022
Nyheter från 2021
Nyheter från 2020
Nyheter från 2019
Nyheter från 2018
Nyheter från 2017
Nyheter från 2016
Nyheter från 2015
Nyheter från 2014
Nyheter från 2013
Nyheter från 2012
Nyheter från 2011
Nyheter från 2010
Nyheter från 2009
Nyheter från 2008
Nyheter från 2007
Nyheter från 2006
Nyheter från 2005 och tidigare