Sjöberga Islandshästgård [Turridning Linköping Stuga Rum Ridweekend Islandshäst Ridning Semester Boende med häst]. Välkomna!
Mobile webpage version

Hästar till salu!

Saluhästar

På Sjöberga är vi mycket måna om att de hästar vi säljer ska passa Er som köpare.
Har Du långt att resa eller bara vill ta Dig gott om tid att, i lugn och ro, begrunda Ditt hästköp, erbjuder vi Dig/Er i så fall en natts boende på gården
(i Rum eller Stuga).
Du hinner då träffa hästen ordentligt i flera situationer (ute i hagen, inne i box, uppbunden i stallet, ritt i bana, markarbete, uteritt i terrängen etc).

Du/Ni betalar 900 kr för att bo i "Rummet på Fähusvinden" (max 2 personer) eller 2000 kr för Stugan, Lilla Sjöberga, (max 5 personer) per natt.
Sänglinnen, handdukar slutstädning samt enkel frukost ingår i priset (både i Rummet samt i Stugan).
Om Ni sedan väljer att köpa någon häst av oss inom 2 månader från besöket, drar vi av hela kostnaden för boendet på köpebeloppet.
Det hela blir en "Win, win" situation, för oss alla!

Att köpa egen häst är ett stort och långsiktigt ansvar som kräver mycket sunt förnuft, kunskap samt en sann och genuin känsla för djuret!
Det är absolut inte synonymt med att köpa en materiell vara/produkt!!
Ta Dig därför tid att, i lugn och ro, begrunda, reflektera samt tänka över Ditt köp!
Du köper en familjemedlem, ett levande djur!
Har Du verkligen den tid, kunskap samt det engagemang som det, trots allt, krävs av Dig som hästägare?

Hästarnas historia med bilder och anteckningar finns på respektive hästs egen hemsida. Se länk under varje saluannons!

Varmt välkomna att höra av Er om Ni är seriöst intresserade!
Telefon: 070-3539769 (skicka helst ett sms eftersom jag har svårt att hinna svara och framförallt prata i telefon under ritter och annat arbete på gården) eller e-post: info@sjoberga.se

Ridhästar

Villimey från Sjöberga

Villimey i full action!


Villimey.

Villimey.
Villimey är ett 7-årigt skäcksto efter Hyreygur från Smärslid. En riktig sällskapsdam som kan stå och mysa i det oändliga. Hon är av den grövre typen av häst, ca 137 cm i mankhöjd. Ingen nybörjarhäst då hon kan vara ganska känslig i vissa situationer i ridningen. Hon är välriden och kan grunderna i dressyr. De fyra gångarterna är taktfasta och separerade. Går i form i samtliga gångarter. Väldigt lättöltad och lyssnar otroligt bra på säte och röst. Mycket lyhörd överlag. Går fint i löstygeltölt. Snäll vid hantering. Kontinuerligt verkad och skodd framtill, avmaskad och vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa. Fång-och eksemfri. Trafiksäker även för lite tyngre trafik såsom traktorer och lastbilar.

Ranglåg. Går i en stor flock med både valacker och ston. Tycker lika mycket om att ridas på ridbanan som att ridas ut i skog och mark. Lättfödd och överviktig för tillfället men bantas just nu ned till lagom hull.

Har bara åkt hästtransport när vi åkte med henne till unghästbete vid 1 års ålder. Idag går hon snällt in i transporten men har som sagt inte kört henne något mer efter den gången. Hanteras av i stort sett alla från marken. På banan kan nästan vem som helst rida henne, bara man är lugn som ryttare. Ute i terrängen däremot är hon mera känslig. Hon kan få lite bråttom och bli aningen stressad, när personer som inte känner henne rider henne, tex efter en galopp när hon får lite adrenalin i blodet. Hon lugnar dock ner sig snabbt, bara man är lugn och pratar med henne. Detta var tydligare förut, det släpper mer och mer. Utöver det är hon en lugn häst med lagom mycket motor. Har aldrig bockat, stegrat eller dylikt. Jag rider ofta ut på henne barbacka i endast grimma. Finns en bra broms även när man låter henne galoppera "järnet" över fälten. Har även ridit henne och töltat i endast halsring i inhägnad. Hon tillåter att man står, sitter och ligger på henne, hur mycket man vill! Villimey älskar även att bada! Hon är som "fisken i vattnet" och simmar gärna.
Den här diamanten skulle passa den ryttare som vill ha en bästa vän att lära sig nya saker tillsammans med, kanske gå kurser och eventuellt testa på att tävla lite lätta klasser. T2 har hon mest potential för i så fall. Men hon är i första hand ingen smäcker tävlingshäst utan främst en hobbyhäst för den som har mycket tid och kärlek att ge henne. Just nu rids hon 2-3 ggr/veckan men hon skulle gärna ridas mer om hon själv fick bestämma. Jag säljer henne för att jag inte tror att hon kommer att passa i turridningen (familjen driver, sen många år tillbaka, turridning på gården) med ovana/oerfarna ryttare. Jag har tyvärr inte tid att behålla henne som min egen häst heller då jag har flera andra hästar och fortfarande går i skolan (gymnasiet). Hemmet är mycket viktigt då hon varit min ögonsten ända sedan dagen hon föddes. Måste ses. Helst provridas flera gånger.

Priset för Villimey är 60 000 kr.
EJ på foder, ingen prövotid! Utlånas EJ och EJ på avbetalning!
Kontakta mig, Emelie, vid seriöst intresse. Jag brukar ha svårt att svara i telefon, skicka helst ett sms så ringer jag upp. 0730473072 Varmt välkommen att höra av Dig om Du är seriöst intresserad!

Islandshäststo Hästpass i Svenska Islandshästförbundet

Mer information finns på Villimey egen hemsida: http://www.sjoberga.se/sjoberga/hastar/villimey.php

Unghästar

För närvarande har vi inga unghästar till salu.


Varmt välkommen att höra av Dig om Du är intresserad! Telefon: 070-3539769 eller e-post: info@sjoberga.se