Sjöberga Islandshästgård [Turridning Linköping Stuga Rum Ridweekend Islandshäst Ridning Semester Boende med häst]. Välkomna!
Mobile webpage version

Ridweekend

Besök oss över en helg och rid islandshäst samt njut av tystnaden, lugnet och den friska lantluften intill sagoslottet Ekenäs!
Det finns två olika varianter, med 1 eller 2 övernattningar. Har Ni andra önskemål, tveka inte att höra av Er!
Vi försöker självklart, i möjligaste mån, skräddarsy lösningar utefter Era specifika önskemål och behov.
Paketen kan även bokas in andra dagar (mitt i veckan till exempel beroende på tillgång och säsong).
Hör av Er för olika möjligheter!

Boendet väljer Ni själva, priser finns nedan och mer information på "Rum" eller "Stuga".

Ridweekend (2 övernattningar)
Dag 1 (ex. fredag):
Ni anländer under eftermiddagen (mellan klockan 15.00-17.30) till Sjöberga där vi samlas för att lära känna varandra samt dela ut hästar. Om det fungerar bra får Ni behålla "Er" häst under hela helgen.
Vi går och hämtar hästarna gemensamt samt gör iordning dem inför ridning. Ni får sen en inledande instruktion och lär känna Er häst, i lugn och ro.
Vi rider ut på en kortare uteritt i de allra närmaste omgivningarna runt gården, cirka 45 minuter. Sedan fikar vi och dricker kaffe/te tillsammans. Sen tar vi kväll och Ni sover en god natts sömn.

Dag 2 (ex. lördag):
Efter en skön natts sömn och frukost (vi levererar en frukostkorg åt Er) återsamlas vi på förmiddagen vid stallet, cirka klockan 11.00, för att hämta hästarna samt göra iordning dem inför ridning.
Vi ger oss ut på en långritt, 2.5-3h, i blandad ridterräng. Vi rider både i skog, på ängar, i kantzoner av åkrar, på gräsvägar samt på grusväg.
Tempot anpassas helt och hållet efter hur Ni känner Er efter det inledande ridpasset samt efter rådande väderleksförhållanden.
När vi återvänder till Sjöberga väntar en härlig lunch (baguetter med valfri fyllning), dricka, fikabröd och kaffe/te.
Ni får sen eftermiddagen/kvällen fri för exempelvis ett besök i Linköping för shopping, restaurangbesök eller sevärdheter. Varför inte passa på att besöka det vackra sagoslottet Ekenäs (endast 3 kilometer från Sjöberga)? Eller bara njut av vila, avkoppling och rekreation. Det är Du värd!
Eller varför inte ta och boka till ett bad i vår heta vedeldade badtunna (måste förbokas)?! Brukar göra underverk för trötta, stela och ömma ridmuskler!
Vi tänder upp med marschaller och lyktor åt Er under den mörka årstiden. Vi bjuder även på kall dryck (läsk/mineralvatten/festis). Allt för att Ni ska få en avkopplande och behaglig stund i lugn och ro för Er själva under stjärnhimlen!

Dag 3 (ex. söndag):
Efter ytterligare en skön natts sömn och frukost (vi kommer med frukostkorg) återsamlas vi på förmiddagen vid stallet, cirka klockan 11.00, för att hämta samt göra iordning hästarna inför ridning.
Vi ger oss sen ut på en sista avslutande uteritt på cirka 1.5h i den fina naturen. Helgen avslutas sedan med en gemensam korvgrillning hemma på gården.

Miniridweekend (1 övernattning)
Dag 1 (ex. lördag):
Ni anländer till Sjöberga mellan klockan 14.00-16.00. Vi samlas för att lära känna varandra samt dela ut hästar.
Vi går och hämtar hästarna gemensamt samt gör iordning dem inför ridning. Därefter ger vi oss ut på en uteritt på cirka 1.5h. Vi rider på trollskogslika skogsstigar, ängar, kantzoner på åkrar, gräsvägar samt grusvägar.
Efter ritten fikar vi (kaffe/te/kall dryck samt fikabröd) tillsammans i sadelkammaren eller ute om det är fint väder. Sedan har Ni kvällen fri för middag, avkoppling samt gemenskap och samvaro med Ert sällskap.
Eller varför inte ta ett härligt bad i vår heta vedeldade badtunna (måste förbokas)?! Brukar göra underverk för trötta, stela och ömma ridmuskler!

Dag 2 (ex. söndag):
Efter en skön natts sömn och frukost (vi kommer med frukostkorg), återsamlas vi på förmiddagen, cirka klockan 11.00, vid stallet för att hämta samt göra iordning hästarna inför ridning.
Vi ger oss ut på en uteritt på cirka 2h i det fina och varierande östgötska jordbrukslandskapet. Helgen avslutas sen med en gemensam korvgrillning hemma på gården.

Sedan är äventyret över för denna gång, och vi lovar Er att det blir en minnesvärd och härlig upplevelse! På återseende!


Hör av Er i god tid i förväg för att försäkra Er om att vi kan erbjuda plats!
För Ridweekend tas en anmälningsavgift (som del av totalpriset) på 500 SEK per person och även 1000 SEK för boendet ut som ska betalas direkt efter bokning.
Slutbetalning (resterande belopp) ska sedan göras senast 30 dagar innan ankomst.

Vid eventuell avbokning gäller följande:
1. Avbokning senast 30 dagar innan ankomst, så återbetalas eventuellt förskott förutom anmälningsavgifterna.
2. Vid senare avbokning än så förfaller hela bokningsbeloppet till betalning. Vid eventuell återbetalning tar vi även ut en administrativ avgift på 200 SEK/person.

Vid eventuell ombokning gäller följande:
1. Om Ni skulle ha oturen och råka bli sjuka eller få akut förhinder får Ni givetvis boka om Er vistelse till ett annat tillfälle framöver.
Inga problem! Det fixar vi i så fall! Ombokningen är helt kostnadsfri och Ni har ett helt år på Er att göra ombokningen.

Vi gruppbokning är det beställarens ansvar att delge övriga deltagare de avboknings samt ombokningsregler som gäller på Sjöberga Islandshästgård!


Vi bjuder alla våra Ridweekendkunder på sänglinnen, handdukar samt slutstädning (oavsett vilket av semesterboendena Ni bor i)! Allt för att det ska bli så mycket semesterkänsla som möjligt över Er vistelse!

Priser

Ridweekend (exkl. övernattningsval), 2100 kr/person
Miniridweekend (exkl. övernattningsval), 1300 kr/person
Stugan, upp till 7 pers, 1500 kr per natt
Rummet, upp till 2 pers, 900 kr per natt
Rummet, vid 3 pers, 1150 kr per natt

I Ridweekend ingår frukost samt angivna måltider.

Benämning Pris Anmärkning
Ridweekend (exklusive övernattningsalternativ) 2100 kr / person Ridningen
inklusive fikabröd/baguettelunch/grillning
Miniridweekend (exklusive övernattningsalternativ) 1300 kr / person Ridningen
inklusive fika/grillning
Stugan "Lilla Sjöberga" 1500 kr/natt max 7 personer
inklusive frukost/sänglinnen/handdukar/slutstädning
Rum inklusive frukost på "Fähusvinden" 900 kr / natt
250 kr / extrabäddstillägg
max 3 personer
inklusive frukost/sänglinnen/handdukar/slutstädning
Bad i vedeldad badtunna 700 kr Måste förbokas i god tid! Helst redan vid bokningstillfället.
Boka/mer info via e-post, info@sjoberga.se eller telefon: 070-3539769