Sjöberga Islandshästgård [Turridning Linköping Stuga Rum Ridweekend Islandshäst Ridning Semester Boende med häst]. Välkomna!
Mobile webpage version

Nyheter på Sjöberga 2007

Prenumerera på våra nyheter genom RSS, klicka här:
2007-12-30
Inlösta presentkort!
Flera av våra presentkortserbjudanden till jul blev en succe! Redan idag var första gänget här för att lösa in sina julklappar. Och det blev en underbar ridtur i sol!!!! Och sedan god fika med smörgåsar och chokladtårta i sadelkammaren, efter det ett avslut med ett hett, skönt bad i badtunnan.

Det var riktigt nöjda gäster som lämnade gården! Vi fick omedelbart respons när gästerna kommit hem om att de var helt sålda och vill boka nästa tillfälle så fort som möjligt.
2007-12-30
Stuga med häst
Vi har besök från vårt östra grannland Finland. En familj från Helsingfors anlände straxt innan nyår till stugan. Efter diskussion och provtur fastnade de för Vinur, Strakur och Alvar - som verkar passa bra efter några dagars ridning.Det enda man skulle önska är ett vintrigare vinterväder, med torrare underlag.
2007-12-25
Ligghallen är bekväm
tycker många av valackerna. De ligger och vilar ganska ofta inomhus mitt på dagen när det är bra väder. Är det sämre står alla utomhus...
2007-12-25
Juldagsritt
hade vi idag för ett familjegäng. Nästan hela familjen var med på en lugn ritt i skog och mark, från yngste grabben till de äldre vuxna. Alla var superduktiga, både ryttare och hästar.
2007-12-25
Nya hästar på gården!
Birta med sitt stoföl Aska hälsar vi välkomna till gården!

2007-12-21
God Jul och Gott Nytt År
Vi alla på Sjöberga önskar alla en

God Jul och Gott Nytt 2008
2007-11-25
Benno och Emelie på tur
Benno och Emelie red ut på tur på Aki och Ulfur. Det var två nöjda ryttare som syns på bilderna!

Borsta iordning hästarna. På med hjälmen!Och här är vi glada och nöjda under turen!
2007-11-25
Vilken helg!
det har varit. Ena dagen riktigt kylig vinter med härlig vinterridning i solen. Andra dagen höst, med regn, rusk och gyttja. Nu önskar vi mer kyla så att det blir lite bättre i hagarna för hästarna!

De flesta av hästarna har jobbat rejält under helgen med ett glatt humör. Det har konsumerats mycket kaffe, glögg, pepparkakor och bullar i sadelkammaren av våra trevliga gäster. Under lördagen var det rejält skönt att komma in i den varma sadelkammaren för varm dryck efter kylan.

Under vintern, tänk på att klä er ordentligt när ni kommer för ridning. Vanligast är att tårna blir kalla, så ta gärna en extra strumpa!
2007-11-24
Fullt ös i stohagen!
Stona blev glada av att få ny hage, så glada att det nästan blev som ett betessläpp! De satte rejäl fart på valackerna i hagen bredvid genom att visa upp sig, med bock, galopp och härliga språng!
Koltinna och Röskva dricker. Full fart i hagen!
2007-11-17
Fullbokad lördag i fint vinterväder!
Redan klockan 08.00 var vi ute och hämtade hästarna för att göra iordning dem till första gänget som kom klockan 09.00. Klart och friskt vintervärder, med härlig sol som värmde i kylan. En perekt dag för ridning!

På eftermiddgagen anlände ett större gäng för en möhippa - där hälften red ut med Camilla och den andra hälften badade i härligt varm badtunna!
2007-11-06
Silfur-Seidur har anlänt!
Nu har 2-årige valacken Silfur-Seidur (betyder Silvertrolldom), även kallad Sillen anlänt till gården. Han går med lillhingsten Polvindur och gamle Gloi för tillfället och de verkar blivit bra kompisar. Sillen får snart en egen sida!Sillen och Polvindur hälsar på varandra för första gången
2007-11-03
Uthyrda i Boende med häst
Nett, Gloi, Aki, Ulfur, Bersi och Strakur har varit uthyrda under höstlovet på tredagarspaket. Alla hästarna har varit glada och pigga.
2007-11-03
Under höstlovsveckan
har vi haft fullt upp på Sjöberga. Mycket turridning men även Boende med häst i både Lilla Sjöberga och rummet på Fähusvinden. Nu stänger vi rummet på Fähusvinden inför vintern och öppnar igen till påsklovet 2008.

Lilla Sjöberga är öppet året om, men just nu ska vi stänga stugan fram till jul för att bygga om stugan med ett ordentligt vattenavlopp. Så efter jul, är stugan utrustad med en vanlig vattentoalett istället för mulltoaletten. Jullovet är redan fullbokat av holländare och finländare.
2007-10-26
Höfodringen med bästa höt någonsin har börjat!
Nu har årets höfodring börjat med besked. Vårt hö i år är finare än någonsin, eftersom vår leverantör hade en riktig fingertoppskänsla och gjorde en extrem arbetsinsats vid årets skörd. Vi och hästarna tackar!

Tindra, Röskva och Vordis.

Alvar, Bersi och Polvindur

Aki, Ulfur och Strakur
Nett och Herdis
2007-10-21
Fullt ös!
Återigen har helgen varit en helg med fint väder (men kallt), mycket ridning och trevliga gäster. Badtunnan har gått varm i kylan och värmt lite halvfrusna gäster till kokpunkten (jag tror minsann att det krävdes lite kall öl för att inte värmas för mycket...). Alla hästarna har varit arbetsglada och duktiga!
2007-10-17
Tillbaka från semestern!
Nu är vi tillbaka från årets enda semestervecka, med nya krafter efter sol och badladdning på Teneriffa. Välkomna till oss i höst och vinter!
2007-10-07
Ridweekendhelg i soligt höstväder
På väg ut på vallen i samlad tropp.I tölt på vallenBersi i tölt. Fika efter ritten med baguetter, kaffe och dricka!
2007-10-03
Höst: regn och sol om vartannat - och fullbokat
Under oktober har vi helt fullbokat på turridningen och våra boenden, roligt! För er som är sugna på att komma är det bäst att glänta lite längre fram i kalendern, mot mitten av november eller ännu längre fram då det finns gott om möjligheter.
2007-10-01
Sadelmakare på besök
och nya sadlar blev det till Skalm, Nett och Aki.
2007-09-30
Alla tre boenden uthyrda under helgen
och det tycker vi var roligt. Två av sällskapen var på ridweekend och det sista Boende med häst. Vi klarade oss bra undan regnet, trots att det regnade ganska kraftigt i perioder. Lite flexibilitet med tid för ritt löst det problemet! På söndag eftermiddag när alla boendegäster hade åkt hem fick hästarna (och vi) ta ett par dagars behövlig vila.
2007-09-23
En fullspikad söndag!
Dagen var fullspikad med halvdagstur till Ölsäters gårdsbutik och sedan företagsarrangemang (och lite till för oss tvåbenta). Många av hästarna fick jobba rejält idag, nu väntar ett par dagars härlig vila i höstsolen. Vi hade god hjälp av våra minstingar när det gällde hästhämtning!Benno hämta hästar i hagarna
2007-09-22
Relaxing på Sjöberga
Inför helgens arbete tog hästarna det riktigt, riktigt lugnt på lördagsmorgonen!
Relaxing. Strakur. Hrekkur

Stohagen i morgonsolen. Tindra. Röskva.Alvar. Áki. Bersi. Bersi in true relax mode.
2007-09-16
Full rulle
I helgen har vi haft fullt i alla boenden och kört Boende med häst, Ridweekend och turer i det halvbra vädret. Lite regndimma nu och då, men annars helt OK. Grillningen idag fick dock bli inomhus (inte själva grillningen men ätandet) eftersom det efter turen började regna lite mer. Nu får alla de duktiga hästarna 2 dagars helvila efter den intensiva helgen.
2007-09-04
Ridweekendhöst!
Vårt nya paket (nr 2) har blivit en riktig succe. Vi har hela hösten fulbokat, september och oktober med Ridweekend, de flesta paket nr 2. Vi hälsar alla gäster välkomna till oss och våra hästar i höst. Önskar ni boka en härlig vinter eller vårweekend är det bara att höra av sig!
2007-09-02
Röskva och Vordis är hemma!
Ingen av dem är dock konstaterat dräktiga än. Ultraljudet ska göras snart så får vi se om det är några föl i magarna. De trivdes inte alls att skiljas från Tjaldur (och han släppte dem inte gärna) men de blev superglada när vi väl var hemma efter resan.


2007-08-31
Bokningar inför sommaren 2008
Vi har redan tagit emot flera bokningar för sommaren 2008 i Boende med häst. Önskar ni en speciell vecka nästa sommar är det läge att höra av sig så snart som möjligt. Välkomna med er förfrågan eller bokning!
2007-08-22
Platser kvar på halvdagstur 25/8
På halvdagsturen den 25/8 har vi 4 platser kvar. För att rida halvdagsturen krävs viss ridvana eftersom det omfattar ca 4h ridning. Vi rider i de fina omgivningarna kring Ekenäs sagoslott, tar lunchpaus med fyllda baguetter och dricka på en gammal härlig banvall efter en härlig galopp, och sedan hemåt. Önskar ni boka, hör av er snarast!
2007-08-18
Sista sommargästerna här!
Idag anlände sista sommargästen i Boende med häst här. I veckan startar skolan och semestern är slut för de allra flesta. Valet föll på Bersi och det gick finfint på introduktionsritten.
2007-08-10
Platser kvar på halvdagsturer!
Vi har två stycken halvdagsturer med platser kvar nästa vecka. Både tisdag 14/8 och onsdag 15/8. I halvdagsturen ingår lunch med fylld baguette. Vi rider ungefär 4h med både skrittpauser, trav, härlig tölt och fartfyllda galoppsträckor i fina skogliga omgivningar. Vill ni boka, hör av er snarast!
2007-08-02
Vagnstur med fika i skogen
Strákur ute på vagnstur med pausfika i skogen. Strákur var hur duktig som helst med vagnen, trots att den var ganska tung. Han har en helt underbar teknik i vagnsdragandet, är nästan i klass med de vältränade nordsvenskar vi sett jobba i skogen. När vagnen är på, vet han precis vad som gäller och tycker det är helroligt.
Uppsittning i vagnen. På väg ut! Fika i skogen.
2007-07-31
På härlig dagstur
Det blev inte så varmt som lovats och tur var väl det. Vädret var perfekt för långritt med växlande molnighet och lagom varmt.
Mums, med baguetter. Benno håller koll på Skorpan. På väg hemåt igen.
2007-07-26
Besök hos Koltinna och Polvindur på Hvidagården
Idag besökte (nästan) hela familjen Koltinna och Polvindur på Hvidagården på deras bete. De såg ut att må finfint. Vi fikade och hade gott i hagen. Hästarna var nyfikna och gosiga.
Emelie och Poli myser! Poli dricker. Jojje och Koli myser!


Vi fikar och har det gott i hagen
2007-07-25
2 platser kvar på dagsturen den 31/7
Vi har 2 st platser kvar på Dagsturen den 31/7. För denna tur krävs god ridvana eftersom den omfattar drygt 6h ridning. Vi tar en trevlig paus vid sjön Hövern och intar lunch och fika, ingår i priset.
2007-07-23
Hämtat en dräktig Tindra
och lämnat Röskva för betäckning hos Tjaldur. Tindra är konstaterat dräktig med Tjalle. Eftersom Vordis inte är det än blev det en extra resa till Fritsla och då kunde vi inte avstå chansen att få även Röskva betäckt redan i år. Allt gick lugnt till, Tjalle kom rusande för att ta emot Röskva som inte är riktigt i brunst än.

En ståtlig Tjaldur tar emot i hagen! Tjaldur hälsar på Röskva.
Tjalle, Röskva och Vordis.
2007-07-12
Trötta ryttare tar paus i Ölsäter
Under en härlig halvdagstur i vackert sommarväder tar ryttarna och hästarna paus för mat och vila på gården Ölsäter. Tack Ulla och Lasse för att vi fick låna denna fina hage av er.

Här kommer trötta ryttare. Maten smakar bra, tycker både vi och hästarna.
2007-07-11
Fint väder!
Nu har solen och det fina vädret kommit till Sjöberga igen. Hästarna står gärna och jäser i skuggan och äter och äter och äter... Magarna är ganska runda trots all bra motion de får. Några av hästarna, Röskva, Herdis, Nett, Svartur och Jarpur får gå på lite betesdiet för att inte explodera i vikt.

Det är ganska fullbokat i kalendern och vi och hästarna jobbar på som vanligt hela sommaren. Det finns bra möjligheter att komma på tur eller annan ridning, bara man kan vara lite flexibel med datum och tid. Men ring gärna i god tid!
2007-07-08
Gäster i stallet
I helgen har vi haft boxarna och rummet uthyrda till stora fälttävlanshästar - för tävlingar på Åkerbo. De verkar ha trivts i stallet även om en av gästhästarna tyckte mycket om att hämta in saker i boxen. Det var bara att rensa hängarna utanför!
2007-07-07
Träning med både Röskva och Herdis
Fina träningspass med både Röskva och Herdis. Båda gick utmärkt i trav, Röskva riktigt lugn och härlig i ridbanan med bra schvung i steget.Röskva ställer upp. Herdis på väg ut på nya marker!
2007-07-03
Full rulle på Sjöberga
Denna vecka är Strakur, Skalm, Ulfur, Alvar och Aki uthyrda i Boende med häst och resterande hästar har fått ta hand om våra två ridweekendgäng. Hittills har vi haft bra tur med vädret, men prognoserna för resten av veckan ser lite sämre ut. Två tappskor (Skorpan och Alvar) fick ordnas idag, så fort det blev lite blött ute.
2007-06-20
Stallmagasinet var här och gjorde reportage om Boende Med HästStefan, Camilla, Röskva och Nett i sommarhagen
2007-06-19
Ny häst på gården: Nett från Köp
Idag hämtade vi hem vår Nett från inridningen. Allt har tydligen gått bra och vi ser fram emot att få lära känna denna glada och goa häst!2007-06-18
Boende med häst - Alvar
Alvar på väg ut i naturen med en av våra sommargäster.

2007-06-18
Skönt på betet!

Strakur dricker. Strakur och Hrekkur mitt i maten.
2007-06-16
Första höskörden bärgad!
Ikväll körde vi in första höskörden, och blev färdiga strax innan regnet kom. Puuh. Nu har vi tagit emot ca 5 ton hö upp på skullen.


Hö i mängd på skullen!
2007-06-16
Första sommargästerna i Boende med häst
Nu startar den fullbokade säsongen i Boende med häst. Idag har vi tagit emot de 2 första sommargängen i stuga och rum.Introduktion i ridbanan
2007-06-12
Tandläkarbesök med Gloi och Vinur
Vinur och Gloi var hos tandläkaren idag och båda var ganska fina i munnen. Båda har haft ganska stora problem med tänderna när vi blev bekant med dem, men nu verkar det ha ordnat sig riktigt bra för båda!
2007-06-07
Personal från Örtomta skola på turHär kommer ett gäng från Örtomta skola i skritt på vallen.
2007-06-06
Nu är sommarvädret här
Solen skiner och härliga ritter väntar. Här ett gäng som ger sig ut på kort ritt i det underbara vädret, med glada och pigga hästar. Vi önskar alla en skön och god sommar, med mycket sol, bad och härlig ridning.På väg ut i det sköna sommarvädret på glada islandshästar
2007-06-05
Snart HELT fullbokat i Boende Med Häst under sommarlovet
Stugan är fullbokad sedan länge men i rummet finns en enda ynka vecka kvar (vecka 28). Vi ser fram emot en härlig sommar med många trevliga kunder och mycket härlig ridning!
2007-06-04
Tindra och Vordis hos Tjaldur
Tindra och Vordis åkte idag iväg till Fritsla, Borås för att träffa den vackre sagohingsten Tjaldur fra Skullerup. Resan gick fint och det tog inte lång stund innan Tindra var betäckt första gången.

Tjaldur fra Skullerup
2007-06-01
Röskva åter på gården!
Efter en framgångsrik träningsperiod på Granmyra har Röskva återvänt till gården. Hon har blivit en mycket lugnare och mer behaglig häst.
2007-05-31
Prao-elever på Sjöberga
De duktiga tjejerna Sofia och Nina är hos oss denna vecka för att prova på arbetet på gården med hästarna.


Nyheter från 2024
Nyheter från 2023
Nyheter från 2022
Nyheter från 2021
Nyheter från 2020
Nyheter från 2019
Nyheter från 2018
Nyheter från 2017
Nyheter från 2016
Nyheter från 2015
Nyheter från 2014
Nyheter från 2013
Nyheter från 2012
Nyheter från 2011
Nyheter från 2010
Nyheter från 2009
Nyheter från 2008
Nyheter från 2007
Nyheter från 2006
Nyheter från 2005 och tidigare