Sjöberga Islandshästgård [Turridning Linköping Stuga Rum Ridweekend Islandshäst Ridning Semester Boende med häst]. Välkomna!
Mobile webpage version

Nyheter på Sjöberga 2008

Prenumerera på våra nyheter genom RSS, klicka här:
2008-12-31
Nyårsaftonsritt
På nyårsafton hade vi ett stort gäng ridkunder från Frankrike. Det blev en härlig tur i vintersolen på pigga och glada hästar.

Engelska språket pratades flitigt men tack och lov fanns det även en tolk som ibland fick gå in och prata franska när missförstånd uppstod.

Efter den 1,5h långa uteritten i kylan och solen var det skönt att sätta sig i den varma sadelkammaren med smörgåsar, te och kaffe.
2008-12-30
Träning
Nu är Röskva, Herdis och Birta i full träning.
2008-12-15
And winter came
Alvar. Gloi och Sillen mitt i maten. Polvindur.
2008-12-03
Träningssäsong!
Nu när lågsäsongen är här har vi flera av våra hästar på träning hos instruktör. Birta och Herdis har varit på träning och det har gått bra. Båda kommer förmodligen att bli duktiga turhästar till våren.

Nu har Birta kommit hem och Hrekkur har åkt istället.
2008-11-16
Härliga turer i vintersolen


2008-11-16
Julklappstips!
julklappNu återkommer vi med våra mycket populära och uppskattade julklappar. julklapp
Erbjudandena är ännu bättre i år och vi har behållit de allra populäraste paketen. En nyhet finns också, ett ridweekendpaket julspecial.

Gå till sidan julklappstips och hitta dina julklappar!

Beställ innan den 18:e december för att med säkerhet få presentkortet hem innan julafton! För sena julklappsinköp är ni välkomna att komma direkt till gården ända fram till julafton kl 12.00!
2008-11-11
Jullovserbjudande Boende med häst
Stugan och 2 hästar i en vecka för endast paketpris 5000 kr (ord pris 7000 kr).
Önskas ytterligare hästar kostar det 1500 kr per häst (ord 2000 kr)

Ta chansen att koppla av på landet tillsammans med hästar över jul och nyår med en trevlig ridsemester. Förhoppningsvis blir det många härliga galopper i snön!

Kanonerbjudandet gäller från och med den 23 december till den 8 januari.
2008-11-02
Fin avslutning på helgen!
I fredags när ridweekendgänget anlände såg det dystert ut med väder och vind. Det visade sig dock bli en kanonhelg att rida på! Idag på söndagen var det kalasväder med sol. Två långturer med lunch i underbart väder, med mycket fart och fläkt och pigga hästar.
En helg går fort och det är alltid svårt och jobbigt att skiljas från sin häst. Avslutningslunch i solen!
2008-11-01
Blandade höstlovsbilder
2008-11-01
Fullbokat höstlov!
Vi har haft ett helt fullbokat höstlov (som avslutas imorgon med full dag av ritter). Många boendegäster som hyrt häst och mycket turer. Alla på gården har fått jobba på högsta fart och det har varit roligt att träffa alla glada och nöjda kunder under veckan.

Vi har öppet ett par veckor till och under helgerna är det tyvärr nästan helt fullbokat (plats kvar i vissa grupper), men det finns fortfarande lite luckor på vardagarna.
2008-10-13
Fullt ös hela veckan!
Hela veckan har varit fullbokad - hästarna (och vi alla) har arbetat duktigt. Nu är det dags för vila i minst en hel vecka. Det är älgjaktsstart idag och vi håller därför stängt hela veckan, fram till onsdag nästa vecka.

Under veckan har vi haft flera ridweekends med långturer, bad i badtunnan och allmänt har det varit en vecka med många trevliga människor och mycket aktiviteter på gården. Vi tackar alla kunder för deras trevliga närvaro och hoppas att vi ses snart igen!

Hästarna behöver vilan och friheten att bara få busa och vara i flocken ett tag.
2008-10-06
Herdis och Birta på träning
Damerna Herdis och Birta har åkt iväg på träning. De ska drillas och utvärderas för att se vilken kapacitet de har och hur de skulle kunna passa i verksamheten.
2008-10-06
Ridweekend med halvdagstur
I helgen har det varit full rulle, med turer och ridweekend. Fint väder hela lördagen, sämre på söndagen. Första ritten lyckades dock pricka in det fina vädret som var - sedan blev det sämre på eftermiddagen.
2008-09-16
På väg ut på hösttur

Här är hästarna i hagen när vi ska hämta ett gäng för hösttur!
2008-09-15
Härlig vilodag på Sjöberga

Idag var det hel vilodag för alla hästar, efter den intensiva helgen. Här i stohagen är det lugnt och behagligt, med nyfikna hästar, stora som små.
2008-09-14
Fullbokad vecka slut!
Nu har vi haft en enormt hektisk, fullbokad men fantastiskt rolig vecka. Hästarna har fått arbeta rejält - med glatt humör. Sista ritten på söndagen märktes dock att det var dags för vila. Hästarna rullade sig gött i hagen efter sista passet.
Nu blir det vila nästan en hel vecka för de allra flesta hästarna. Både hästar och vi tvåbenta på gården behöver en stunds ledighet, för att hämta krafter.

Vi (och hästarna) tackar alla trevliga kunder under den gångna veckan!
2008-09-14
Årets fölisar i höstsolen!Táta från Sjöberga. Vængskjóni från Sjöberga.
2008-09-12
Hästgymnasiet på besök!
Under torsdagen och fredagen har vi haft två stora grupper från hästgymnasiet i Norrköping på besök. De har haft heldagar som studiebesök hos oss (och grillat lunch) och fått tillfälle att lära sig mer om vår hästhållning, vårt sätt att bedriva verksamhet - och dessutom rida islandshäst.

Två trevliga dagar med massor av duktiga tjejer, kul och intensivt för hästarna.
2008-09-07
Tur i septemberdimman!
Efter en tur med regn, regn och lite mer regn på lördagen blev det i alla fall uppehållsväder på söndagen. Dock låg dimman ganska tät över fälten - men det är ganska mysigt!


2008-08-23
Höstsäsongen - max 8 turdeltagare
Vi kommer att skicka ett par hästar på träning, en del kommer att vila och en del kommer att gå på foder. Det gör att vi under resten av året kommer att gå på lägre kapacitet än vanligt och tar max 8 ryttare per tur.

Áki och Gloí är uthyrda på foder och Birta samt Herdis kommer att skickas på träning snart.
Välkomna att höra av er för turbokningar!
2008-08-16
Sommarsäsongen över för Boende med häst!
Nu lämnar de sista gängen gården, sommarloven är slut och högsäsongen över. Känns som att det inte var länge sedan vi välkomnade säsongens första gäster och sedan har det rullat på med fullt hus!

Nu väntar en lugnare period för hästarna - och det behöver de. Skönt att mest få busa i hagen ett par veckor.
2008-08-04
Fölen har vuxit rejält!Táta från Sjöberga. Vængskjóni från Sjöberga.
2008-08-04
Regn och rusk!
Idag har det verkligen regnat och blåst! Träden vajar och regnet blåser nästan på tvärsen. Förhoppningsvis blir det bättre redan imorgon!
2008-08-03
Halvdagstur till Ölsäter
Fem positiva och ridvana gav sig iväg tillsammans med Camilla. Vi lyckades missa regnet nästan helt och hållet. Kom en rejäl skur under lunchpausen vid Ölsäter, mne då plockade vi fram paraplyer och höll oss på så sätt torra!

Smakade gott med baguetter ute i det gröna!
2008-07-19
Första anställda!
Bättre sent än aldrig.. Vi presenterat och hälsar vår första anställda medarbetare Josefin välkommen, hon har arbetat hos oss sedan i maj och arbetar hela sommaren. På bilden rider hon Gloí på tur.


Josefin på Gloí
2008-07-17
Sommarfotografer bland kunderna!
Foton inskickade från en av sommarens trevliga kunder från Finland. Härliga sommarkort!Camilla på Nett. Camilla gör iordning Svartur för ritt.
2008-07-06
Fullt hus!
Nu har vi sedan mitten av juni haft fullt hus! Många härliga kunder passerar och hästarna tycker om arbetet - lite varmt & flugigt kan det bli emellanåt men det är ändå pigga o glada hästar man jobbar med varje dag!

Svårt att hinna med att uppdatera nyheter och hemsida, men vi försöker så gott vi kan.
2008-06-17
Boende med häst i full gång!
I torsdags startade årets fullbokade Boende med häst-säsong. Nu är det fullt på gården med gäster och uthyrda hästar. Under hela sommaren kommer vi att ha begränsade möjligheter att erbjuda turridning för större gäng. Är ni ett mindre sällskap, finns det dock gott om möjligheter kvar.

Först ut att bli uthyrda blev Strákur, Skálm, Úlfur, Vinur och Hrekkur.
2008-06-16
Företagsgäng på besök
Ett större företagsgäng på 15 personer var här och hade sommarfest. Det blev ridning i två grupper, fyrhjulingsköra och skytte! Samt lunch på plats med grillning.

Vädret var skapligt, enbart några skurar att ducka för.
2008-06-14
Vordis har fått sitt föl
Och det blev en liten hingst.
Han fastnade lite och Vordis blev orolig så Camilla fick hjälpa till att dra ut ena bakbenet som var ganska fast.Just född!Står upp stapplande. Men nu är jag i full gång.

Namn har vi inget på lager. Vi får fundera på vad den lille ska heta.
2008-06-09
Strákur på vagnstur med kunder.


Det tyckte han var mycket roligt och var pigg och glad att få arbeta framför vagnen.
2008-06-08
Lördagsritter!
Under lördagen var det full rulle, med tur på förmiddagen och sedan en halvdagstur framåt kvällen, med middags-paus vid gårdsbutiken i Ölsäter. Fint väder, lagom blåsigt.
2008-06-07
Ridweekend - Mera ridning
Två lördagar på rad har vi haft Ridweekendpaket 2 - Mera ridning, med tur till Ölsäter. Vädret har varit toppen, med mycket sol och värme. Hästarna har trots det varit riktigt pigga och positiva, men det märktes att de tyckte att det var skönt med pausen i Ölsäter.

Energiförrådet fylldes på och vatten gick det åt i hagen (och vid fikabordet)!

2008-06-04
Stort företagsgäng på besök
Under kvällen hade vi ett större företagsgäng som red och hade trevligt, 16 ridande i två grupper, en lite lugnare tempo och en som provade lite mer fart. Efteråt blev det härlig medhavd cateringmiddag vid ridbanan i den varma och sköna kvällssolen.
Det var vindstilla, varmt, så gott som mygg- och flugfritt. Helt enkelt en underbar sommarkväll!
2008-05-27
Stoflocken är intresserade av nytillskottet TátaTáta på äventyr med mamma Tindra. Stoflocken är intresserade.
2008-05-25
Fullbokad dag med turer och badtunnebad!
Idag hade vi full rulle - två turer, ena med påföljande badtunnebad och fika. Eftersom Tindra hade fölat och hade problem med efterbörden fick vi också ta ut distriktveterinären från Norrköping. Det var mycket folk på gården idag också.

Både hästarna och kunderna verkade nöjda med dagens äventyr och hästarna sprang glatt ut på betet i kvällssolen.
2008-05-25
Tindras stoföl har kommit!
Tindra har fått sitt lilla stoföl inatt.
2008-05-24
Stort företagsgäng på besök!
På lördag eftermiddagen hade vi ett stort företagsgäng här. Det blev fika, ridning, luftgevärsskytte och fyrhjulingskörning. Det blåste men annars var vädret kanon, med mycket sol.

2008-05-18
Betessläpp - the sequelBersi och Polvindur. Polvindur.Sillen äter. Alvar i ett härligt bocksprång.


Idag var det dags för släpp i sommarhagarna och då blev det bättre fart på valackerna och unghingsten!
2008-05-11
Egen ridning på vallen!


2008-05-11
Ridweekend


Grill och fika vid ridbanan efter en härlig tur i solen!
2008-05-11
RidweekendbilderUte på vallen. På vallen framför husvagnen på Karlsholm.
2008-05-04
Betessläpp för killarna!Sillen och Alvar. Hrekkur i full fart!Aki och Ulfur. Polvindur betar!


Hrekkur på lugnt bete


I år gick det inte så vilt till. Hästarna blev ganska kvickt upptagna med att äta det goda gräset och struntade i bocksprången.
2008-05-02
Stona på bete!Damerna Röskva och Herdis. Skorpan betar.Stona utanför stugan med gäster. Nett på betet med fladdrande man i vinden.
2008-04-27
Fullbokad intensiv helg!
Fullbokad helg med turer och ridweekend. Hästarna har fått arbeta rejält, men de har varit inspirerade och glada hela helgen. Många av hästarna är nu i riktigt god form, både gångartsmässigt och konditionsmässigt.

Härligt väder för ridning, soligt men inte supervarmt.
2008-04-13
Halvdagstur
Halvdagstur med blandat sol och mulet. Härlig baguettelunchpaus vid Värnasjön i kohagen. Hästarna skötte sig exemplariskt hela tiden och älskade att komma ut och få jobba så här på försäsongen.
2008-04-13
Prisjustering
Vi har justerat en del av våra priser. De nya priserna finns i listorna. Alla som redan har bokat sin ridning får givetvis det pris man bokat för.
2008-04-06
Hästar till salu!
Vi har bestämt oss för att hitta nya hem åt tre av våra verksamhetshästar (av lite olika anledningar).
Jarpur, Svartur och Gloi är därmed till salu.
Mer information under Saluhästar.
2008-04-05
Fähusvinden öppnad med Ridweekend
I helgen hade vi första gästerna för året i Fähusvinden. En miniridweekend special som de hade fått i julklapp (presentkort). Härlig ridning i finfina lördagsvädret och sedan hett bad i badtunnan.
Efter frukosten på söndagen gav vi oss iväg på en lite längre ritt, vädret var bra men det började blåsa lite.
2008-04-05
Barnkalas i riktigt kalasväder
I lördags hade vi barnkalas i det fina soliga vädret. Barnen och föräldrarna verkade trivas kanon, med hästar och med fyrhjulingsåkning.
Korv och fika mumsades ihärdigt och flera barn ville inte åka hem från gården när det var dags.
2008-04-02
Fähusvinden iordningställd för säsongen!
På lördag kommer första gästerna för säsongen till Fähusvinden.

Fähusvinden i ordning.
2008-03-22
Ridweekend: Skärtorsdag till PåskaftonPå väg ut på tur.


Påsklovet startade för vår del med att vi fick kundbesök av en familj från Södermanland. De stannade hos oss i två nätter och hade bokat Ridweekend med Lugnare tempo. Vi hade tre bra uteritter tillsammans. En i snöstorm och två i solsken. Helgen avslutades med grillning tillsammans.
2008-03-22
Vinter! Snöstorm! Ridning!Hästarna äter i snöstormen.


Här är ett gäng glada hästar på väg ut i snöyran.
2008-03-21
Ritt i snöyran


En skön skogsritt i snöyran! Det blåste en del och det var rejält kallt, men i skogen var det lä och skönt.
2008-03-09
2h-tur på lördagen i soligt och fint väder
Efter den mycket härliga turen avnjöt vi specialbeställda baguetter i sadelkammaren tillsammans.

Söndagen var ett stort gäng här på 1h-tur, tyvärr var solen mer sällsynt och det var ganska blåsigt. Dock slapp vi undan regnet. Alla hästarna har skött sig utmärkt hela helgen och fick en lite extra godismorot i kraftfodret på söndagen.
2008-02-27
Stugan uthyrd hela vecka 9
till sportlovsledig Stockholmsfamilj. Alla ridhästar som är i bruk rids igenom ordentligt under veckans gång. Kul med lite liv och rörelse på gården igen, efter en lite lugnare vinterperiod.
2008-02-16
Årets första möhippa!
I fint soligt vinterväder med glada, pigga hästar (och gäster!). Efter turen plockade vi fram grillen och åt korv med tillbehör och fika.
2008-02-09
Idag sken solen, härligt!
Ett glatt gäng på uteritt för att fira en av deltagarnas 18-årsdag. Allt gick bra på ritten och vi kopplade av med fika i sadelkammaren samt ett härligt varmt bad i den vedeldade badtunnan!

Dagen efter - söndag den 10/2, hängde återigen regnet i luften. Det var grått och igenmulet och solen såg vi inget av idag. Men trots det, hade vi en liten grupp tappra ryttare hos oss även denna dag. Vi klarade oss undan från hällregnet och det var vi tacksamma över.
2008-02-02
Pga avbokning ledigt i Kristi Himmelsfärdshelgen
För er som inte fick någon vecka i sommar i stugan (det är helt fullbokat) är det ett gyllene tillfälle att komma till oss. En långhelg i Boende med häst, på en av de bästa tiderna på året. Först till kvarn!
2008-01-27
Underbar tur i strålande sol och vacker nysnö
Hästarna var så glada över att komma ut på tur i det vackra vädret. Pigga, fräscha och framåt i snön. Alla hästarna gick mycket bra på turen. Efteråt var det skönt med en stunds fika i sadelkammaren med varmt kaffe.
2008-01-17
Stort gäng från universitetet
på prova-på-uteritt. Full grupp med 10 hästar var ute på en lugn och skön tur i det utmärkta vädret, i lugnet före stormen som sedan kommit hit.
2008-01-13
Lugn helg på Sjöberga
så vi hann med lite annat kul. Idag hann vi med att åka till skogen och snitsla lite nya ridvägar. Både Benno och Emelie var med och kollade in vägar och röjde grenar och annat i vägen. Till slut blev det en lagom liten slinga att rida, med en härlig galoppbacke att börja med.

2008-01-12
På härlig töltritt!
Alvar och Bersi var ute med Stefan och Camilla på ritt. Båda var pigga och glada och visade sig från sina allra bästa sidor.
Först lugn och härlig värmning med trav och galopp i skogsbackarna, sedan en skön promenad mitt i skogens lugn. Sedan på väg hem började vi samla ihop hästarna och jobbade en vända i arbetstempo tölt. Efter det samlade vi ytterligare ett steg och både Bersi och Alvar visade en enorm energi i den korta tölten! Bersi nästan piaffade fram med full energi.

Därefter ökade vi på och lät hästarna sträcka ut helt i snabbt tempo tölt, Alvar hängde med även i den ökade tölten bredvid Bersi. Sedan lade Bersi och Stefan i nästa växel i den ökade tölten och det kändes som vi nästan flög fram på vägen, och då fick Alvar släppa...

En riktig supertöltritt!
2008-01-11
Kiropraktorbesök
Kiropraktor Anders var på besök och gick igenom ett antal av hästarna. Det var bra status på dem alla den här gången, inga större krämpor funna.
Röskva, Tindra, Nett, Skálm, Úlfur, Gloí och Svartur blev genomgångna.
2008-01-08
Ordning på torpet! Upp till 45% rabatt!
Vi vill fira att vi äntligen har fått ordning på vattentoalett, golvvärme, dusch och handdusktork i vårt charmiga fullutrustade hus Lilla Sjöberga (för upp till 8 personer). Det firar vi genom att lämna erbjudande fram till 22 februari. Ordinarie pris är 900 kr per dygn. Bor man 1 natt får man priset 700 kr. Bor man minst 2 nätter, betalar man endast 500 kr per natt.

Det lägsta priset (500 kr per natt), gäller endast i samband med bokning av Ridweekendpaket eller Boende med häst.

Välkomna att boka paket från Boende med häst eller Ridweekend
2008-01-01
Nyårsdagsritt


Vinur, Hrekkur och Alvar med Boende med häst-gästerna.


Nyheter från 2024
Nyheter från 2023
Nyheter från 2022
Nyheter från 2021
Nyheter från 2020
Nyheter från 2019
Nyheter från 2018
Nyheter från 2017
Nyheter från 2016
Nyheter från 2015
Nyheter från 2014
Nyheter från 2013
Nyheter från 2012
Nyheter från 2011
Nyheter från 2010
Nyheter från 2009
Nyheter från 2008
Nyheter från 2007
Nyheter från 2006
Nyheter från 2005 och tidigare